Sütemény egészségesen, sőt, diétásan is?
Lehetséges!
Persze ezekből sem ehetünk meg egy egész tepsivel…De beilleszthetünk 2-3
szeletet mondjuk tízóraira, ezzel letudva az édesség utáni vágyunkat – de a
hagyományos cukros társaikkal nem a csípőnkön fogjuk viszont látni, hanem még a
fogyásunkat is segíteni fogja!
Nézzük meg, hogy miből is áll egy hétköznapi sütemény: vaj/margarin,
cukor, fehérliszt. Ezek mind egészségtelenek, és hizlaló hozzávalók, így
helyettesítjük őket.
De mivel?
Hoppá! Fehérjepor? Az meg mi? Nem a
testépítők használják…? Én ugyan nem akarok olyan izmos lenni!
A fehérjepor ugyan az, mintha
csirkemellet, túrót, tojásfehérjét fogyasztanál – ezek mind fehérjék.
A
fehérjepor segít, hogy ne csak ezeken élj – így változatosabbá teszi az
étkezésed. Testépítőként, sőt, átlagemberként is ha sportolsz, a szervezetednek
több fehérjebevitelre van szüksége, amit ezek segítségével is fedezhetsz.
A sütinkben pedig azért kap helyet,
hogy növelje a tápértékét, alacsonyabb legyen a szénhidrát-, ugyanakkor
magasabb a fehérjetartalma. És még az
íze is finomabb lesz!
Mivel meghatározza a desszertünk
ízét, érdemes finom illetve minőségű fehérjeport használni.
Sütéshez általában
vaníliás fehérjét használok, ami eddig a legjobban bevált, azt a vaníliás
myprotein impact whey. Finom lesz tőle, és minőségre is kiváló; 80%-os
fehérjetartalommal rendelkező tejsavófehérje.
Lisztek közül leggyakrabban zabliszttel sütök, ebből a legjobb
választás a myprotein instant oats, tökéletes állagú a liszt, és ár/érték
arányban sem utolsó.
Emellett teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, ritkábban
teljes kiőrlésű búzalisztet használok.
A kókuszolaj/kókuszzsír íztelen és szagtalan, így tökéletes
választás. Nagyrészt telítetlen zsírsavakat tartalmaz (azok a jó zsírok),
rengeteg pozitív hatással bír: serkenti az anyagcserét és javítja a pajzsmirigy
működését, megszüntetheti a gyomor és a bél rendellenességeit.
A Myproteines termékeket innen szerezheted be (katt rá!):
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése