Zabos finomságok

A zabpelyhet nagyon sokoldalúan lehet felhasználni, most két finomságot mutatok meg:

Diós-zabos süti házi vaníliapudinggal




Hozzávalók: (kisebb tepsihez)

tészta:
     · 85 g aprószemű zabpehely ledarálva (zabliszt)
     · 1 db tojás
     · 85 g darált dió
     ·170 ml tej
     · édesítő

puding:
     ·4 g aprószemű zabpehely ledarálva (zabliszt)-kb egy kiskanálnyi
     ·120 ml tej 
     ·1 db tojássárgája
     ·édesítő ízlés szerint 
     ·1 kiskanál vaníliaaroma

Elkészítés: A tészta hozzávalóit a tojásfehérje kivételével összekeverjük egy tálban. A fehérjét felverjük, majd óvatosan adjuk hozzá a tésztához. Előmelegített sütőben 160 fokon 25 percig sütjük. Közben nekiállunk a vaníliapudingnak: összekeverjük a tejet, zablisztet, tojássárgáját, ízlés szerint édesítőt majd a vaníliaaromát, és addig főzzük, ameddig el nem kezd forrni és besűrűsödni. Miután kész a tészta, ráöntjük a pudingot, majd hagyjuk kihűlni az egészet.

Az egész kalóriatartalma: 1156 kcal (47g fehérje, 76g ch, 71g zsír)
1 szelet kalóriatartalma (6 szeletre osztottam): 192kcal (8g fehérje, 13g ch, 12g zsír)



Banános csokitorta


Hozzávalók:

tészta:
·         1 db közepes banán
·         80 g darált aprószemű zabpehely (zabliszt)
·         50 g kókuszreszelék
·         150 ml tej
·         2 db tojás
·         opcionális: xilites sárgabaracklekvár
·         édesítő ízlés szerint

csokimáz:
·         2 ek (20g) kókuszolaj
·         1 púpos ek (10g) holland kakaópor
·         édesítő

Elkészítés: Egy tálban összekeverem a száraz összetevőket. A banánt leturmixolom a tejjel és a tojássárgájával, majd összekeverem az egészet. A tojásfehérjét felverem, óvatosan adom hozzá a tésztához. 160 fokon 25 percig sütöm. Ha kész, megvárom míg kihűl, félbevágom, és mehet rá a lekvár. A csokimázhoz összekeverem a kókuszolajat, kakaóport és édesítőt, majd rákenem a tortára, hűtőben megdermed rajta.

Az egész kalóriatartalma: 1161kcal (35g fehérje, 90g ch, 72g zsír)

Egy szelet (8 szeletre osztottam): 144kcal (4g fehérje, 11g ch, 9g zsír)

Share this:

, , , ,

CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése