Céklás-csokitorta
Valentin
nap alkalmából megleptem a barátom ezzel az egészséges tortával, kiadós
finomság lett, én egy szelettel jól is laktam. A céklától pedig nem kell félni,
nem fog érződni:) Tescoban lehet kapni előre csomagolt, főzött céklát is, én
azt használtam.
Hozzávalók
(18cm-es tortaformában sütöttem):
száraz
összetevők:
·
40
g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
·
165
g zabliszt
·
35
g étkezési keményítő(haas gluténmentes)
·
30
g natúr zsírszegény kakaópor
·
fél
csomag sütőpor
nedves
összetevők:
·
4
tojásfehérje (vagy 2 egész tojás)
·
10
g kókuszolaj
·
155ml
zsírszegény tej
·
240
g főtt cékla pépesítve (leturmixoltam, botmixerrel is lehet pépesíteni)
·
édesítő
ízlés szerint, pici vanília aroma
+opcionális:
tejszínes puding, étcsokoládé, szeletelt mandula
Elkészítés:
Összekeverem egy tálban a száraz hozzávalókat, egy másikban pedig a nedveseket,
majd körülbelül 30 percig sütöm 180 fokon. Miután megsült, hagytam kihűlni a
szilikonos formában, majd félbe vágtam, és sűrűre főzött tejszínes pudingot
raktam bele, és a tetejére is. Erre jöttek a csokiszívek: egy tábla wawel
étcsokoládét felolvasztottam vízgőz felett, majd szív alakú szilikonos muffin formákba,
illetve szív alakú szintén szilikon jégkocka formákba töltöttem, majd betettem
a hűtőbe míg meg nem szilárdultak. Ezek köré pedig szeletelt mandulát tettem.
Az
egész kalóriatartalma: 1244kcal (ch: 179 g , fehérje: 64 g , zsír: 26 g )
6
szeletre osztva egy szelet kalóriatartalma: 207 kcal (ch: 30 g, fehérje: 11g,
zsír: 4 g)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése