Céklás-csokitorta

Valentin nap alkalmából megleptem a barátom ezzel az egészséges tortával, kiadós finomság lett, én egy szelettel jól is laktam. A céklától pedig nem kell félni, nem fog érződni:) Tescoban lehet kapni előre csomagolt, főzött céklát is, én azt használtam.



Hozzávalók (18cm-es tortaformában sütöttem):
száraz összetevők:
·       40 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
·       165 g zabliszt
·       35 g étkezési keményítő(haas gluténmentes)
·       30 g natúr zsírszegény kakaópor
·       fél csomag sütőpor

nedves összetevők:
·       4 tojásfehérje (vagy 2 egész tojás)
·       10 g kókuszolaj
·       155ml zsírszegény tej
·       240 g főtt cékla pépesítve (leturmixoltam, botmixerrel is lehet pépesíteni)
·       édesítő ízlés szerint, pici vanília aroma

+opcionális: tejszínes puding, étcsokoládé, szeletelt mandula


Elkészítés: Összekeverem egy tálban a száraz hozzávalókat, egy másikban pedig a nedveseket, majd körülbelül 30 percig sütöm 180 fokon. Miután megsült, hagytam kihűlni a szilikonos formában, majd félbe vágtam, és sűrűre főzött tejszínes pudingot raktam bele, és a tetejére is. Erre jöttek a csokiszívek: egy tábla wawel étcsokoládét felolvasztottam vízgőz felett, majd szív alakú szilikonos muffin formákba, illetve szív alakú szintén szilikon jégkocka formákba töltöttem, majd betettem a hűtőbe míg meg nem szilárdultak. Ezek köré pedig szeletelt mandulát tettem.

Az egész kalóriatartalma: 1244kcal (ch: 179 g , fehérje: 64 g , zsír: 26 g )
6 szeletre osztva egy szelet kalóriatartalma: 207 kcal (ch: 30 g, fehérje: 11g, zsír: 4 g)

Share this:

, , ,

CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése