Kókuszos-túrókrémes torta

Hozzávalók:

Piskótához:
·  3 tojás
·  2 ek. kókuszolaj
·  kb. 75 ml víz
·  150 g zabliszt (nálam Myprotein instant oats)
·  30g vaníliás fehérjepor (nálam Myprotein Impact Whey)
· édesítő ízlés szerint

Túrókrémhez:
·  250g zsírszegény túró (krémes állagú – ha rögös túrónk van, akkor botmixerrel/turmixgéppel dolgozzuk össze natúrjoghurttal)
·  40 g kókuszreszelék
·  kb. fél dl víz
· édesítő ízlés szerint

Elkészítés:

A tojásokat habverő segítségével habosra verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a szilárd, végül a nedves hozzávalókat. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd szilikonos sütőformába öntve (praktikusabb mint a hagyományos, ebből könnyebb kiszedni, biztosan nem ragad bele!) tűpróbáig sütjük. Miközben sül, elkészítjük a túrókrémet: a túróhoz hozzákeverünk annyi vizet, hogy lazább krémet kapjunk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, ízlés szerint édesítjük.
A piskótát kihűtjük, majd félbe vágjuk. Megtöltjük a krém felével, a másik fele pedig a tetejére kerül.

Legtetejére natúr kakaóport szitáltam.



Tipp: Ha kicsit diétásabbra szeretnénk, hagyjuk ki a tojássárgáit, illetve csökkentsük a felére a kókuszreszeléket. A szénhidrát mennyiségét pedig úgy csökkenthetjük, hogy 30 g zablisztet ugyan ennyi fehérjeporral váltunk ki, így magasabb lesz a fehérjetartalma.

A Myproteines termékeket innen szerezheted be (katt rá!):
         Impact whey
            Instant oats

Share this:

, , , , , , ,

CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése