Amerikai zabpalacsinta házi vaníliapudinggal




Hozzávalók (kb 11db 5cm átmérőjű palacsintához):

·      160g zabliszt (zabpelyhet darálok le kávédarálón)
·      1 közepes tojás
·      1,5 zsírszegény tej
·      1-1,5dl víz
·      édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd pihenni hagyjuk 20 percig. A zabliszt ez idő alatt megszívja magát, és sűrű tésztát kapunk.  Teflonban pici kókuszolajat melegítünk (ha újabb a teflon, nem fog leragadni anélkül sem). Általában egy kisebb protein adagolókanállal (25g-os) mérem ki a palacsintákat, úgy magától eloszlik szép kerek formájúra. Fontos, hogy ne nagy lángon süssük, mert megég mielőtt a közepe is átsülne. Amikor már nem folyós a teteje, akkor fordítsuk meg. 
~     Gluténérzékenység esetén gluténmentes zabpelyhet, zablisztet használjunk. A zab alapból gluténmentes, csomagoláskor szennyeződhet más gluténtartalmú gabonával.

~     Laktózérzékenység esetén laktózmentes tejet használjunk.

~     Tojásallergia esetén a tojás helyettesíthető fél dl vízzel összekevert útifűmaghéjjal (1 lapos tk), vagy fél dl vízzel összekevert lenmag őrleménnyel (1ek).
~     Paleo diétába is beilleszthető, a zab kompromisszumos paleo, tej helyett magtejet használjunk.
Rakhatunk rá fahéjat, túrókrémet, kakaóport, cukormentes lekvárt; én most házi vaníliapudingosat mutatok be:

Hozzávalók (1 adaghoz):
·    2 tojássárgája
·    4 g zabliszt (egy teáskanálnyi)
·    120ml zsírszegény tej
·    1 tk vaníliaaroma
·    édesítő

Összekeverjük a hozzávalókat, és addig főzzük közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, ameddig el nem kezd forrni és besűrűsödni. Kis tálba öntjük, majd hűlni hagyjuk.

Share this:

, , , , ,

CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése