Amerikai zabpalacsinta házi vaníliapudinggal
Hozzávalók (kb 11db 5cm átmérőjű
palacsintához):
·
160g zabliszt (zabpelyhet darálok le kávédarálón)
·
1 közepes tojás
·
1,5 zsírszegény tej
·
1-1,5dl víz
·
édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd pihenni hagyjuk 20
percig. A zabliszt ez idő alatt megszívja magát, és sűrű tésztát kapunk. Teflonban pici kókuszolajat melegítünk (ha
újabb a teflon, nem fog leragadni anélkül sem). Általában egy kisebb protein adagolókanállal
(25g-os) mérem ki a palacsintákat, úgy magától eloszlik szép kerek formájúra.
Fontos, hogy ne nagy lángon süssük, mert megég mielőtt a közepe is átsülne.
Amikor már nem folyós a teteje, akkor fordítsuk meg.
~
Gluténérzékenység esetén gluténmentes
zabpelyhet, zablisztet használjunk. A zab alapból gluténmentes, csomagoláskor
szennyeződhet más gluténtartalmú gabonával.
~
Laktózérzékenység esetén laktózmentes
tejet használjunk.
~
Tojásallergia esetén a tojás
helyettesíthető fél dl vízzel összekevert útifűmaghéjjal (1 lapos tk), vagy fél
dl vízzel összekevert lenmag őrleménnyel (1ek).
~
Paleo diétába is
beilleszthető, a zab kompromisszumos paleo, tej helyett magtejet használjunk.
Rakhatunk rá fahéjat, túrókrémet, kakaóport, cukormentes lekvárt;
én most házi vaníliapudingosat
mutatok be:
Hozzávalók (1 adaghoz):
·
2 tojássárgája
·
4 g zabliszt (egy teáskanálnyi)
·
120ml zsírszegény tej
·
1 tk vaníliaaroma
·
édesítő
Összekeverjük a
hozzávalókat, és addig főzzük közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett,
ameddig el nem kezd forrni és besűrűsödni. Kis tálba öntjük, majd hűlni hagyjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése