Tejszínes csirkemell teljes kiőrlésű tésztával
Ma egy újabb receptet mutatok meg, ezúttal egy főételt.
Diétában sem kell tartani a tésztától, csak figyelni kell arra,
hogy milyet veszünk, egészséges életmódba pedig bőven belefér. A hagyományos tojásos,
búzalisztből készült tészták hamar felszívódnak, így gyorsan éhesek leszünk.
Ezért fontos, hogy teljes kiőrlésű
(nem összekeverendő a durummal)
tésztát használjunk, mert ezek lassan szívódnak fel, tovább fenntartva a
jóllakottság-érzetet. Persze ezt sem ehetjük kilószámra, a mértékletesség itt
is érvényes. 75gramm/fő tésztát szoktak mondani, én egyszerre kb 70 grammnyit
eszem, de azzal nagyon jól lakok, és utána minimum 4 órán keresztül nem vagyok
éhes.
Lássuk is a receptet:
Tejszínes
csirkemell teljes kiőrlésű tésztával
Hozzávalók (5
adaghoz):
·
1 kg csirkemell
·
1 közepes fej vöröshagyma (kb 120g)
·
1 ek kókuszolaj
·
1,5 dl alacsony zsírtartalmú (max. 10%-os)
·
355 g teljes kiőrlésű tészta (nálam penne, tesco saját márkás)
Elkészítés: A csirkemellet felkockázzuk és felaprítjuk a hagymát
közben sírunk. A hagymát megdinszteljük, majd mehet rá a csirkemell. Közben
a tésztát feltesszük főni. Amikor a csirkemell mindenhol kifehéredett,
fűszerezzük (só, bors, szerecsendió), majd ráöntjük a tejszínt, aztán hagyjuk
3-4 percig rotyogni.
És kész is vagyunk:)
Egy adag kalóriatartalma: 545kcal (fehérje: 59g, szénhidrát: 51g, zsír: 9g)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése