Tejszínes csirkemell teljes kiőrlésű tésztával

Ma egy újabb receptet mutatok meg, ezúttal egy főételt.

Diétában sem kell tartani a tésztától, csak figyelni kell arra, hogy milyet veszünk, egészséges életmódba pedig bőven belefér.  A hagyományos tojásos, búzalisztből készült tészták hamar felszívódnak, így gyorsan éhesek leszünk. Ezért fontos, hogy teljes kiőrlésű (nem összekeverendő a durummal) tésztát használjunk, mert ezek lassan szívódnak fel, tovább fenntartva a jóllakottság-érzetet. Persze ezt sem ehetjük kilószámra, a mértékletesség itt is érvényes. 75gramm/fő tésztát szoktak mondani, én egyszerre kb 70 grammnyit eszem, de azzal nagyon jól lakok, és utána minimum 4 órán keresztül nem vagyok éhes.

Lássuk is a receptet:

Tejszínes csirkemell teljes kiőrlésű tésztával


Hozzávalók (5 adaghoz):

·         1 kg csirkemell
·         1 közepes fej vöröshagyma (kb 120g)
·         1 ek kókuszolaj
·         1,5 dl alacsony zsírtartalmú (max. 10%-os)
·         355 g teljes kiőrlésű tészta (nálam penne, tesco saját márkás)

Elkészítés: A csirkemellet felkockázzuk és felaprítjuk a hagymát közben sírunk. A hagymát megdinszteljük, majd mehet rá a csirkemell. Közben a tésztát feltesszük főni. Amikor a csirkemell mindenhol kifehéredett, fűszerezzük (só, bors, szerecsendió), majd ráöntjük a tejszínt, aztán hagyjuk 3-4 percig rotyogni.

És kész is vagyunk:)

Egy adag kalóriatartalma: 545kcal (fehérje: 59g, szénhidrát: 51g, zsír: 9g)

Share this:

, ,

CONVERSATION

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése